Betöltés...

Információ

Szigetvári Városi Könyvtár


A szigetvári Városi Könyvtár általános gyűjtőkörű, nyilvános közművelődési könyvtár, mely gazdag információszerzési, művelődési és szórakozási lehetőséget biztosít a város és térsége minden korosztálya és különböző érdeklődésű lakója számára. A szigetvári Városi Könyvtár e-Magyarország Pont is, mely során e-Tanácsadó kollégáink segítségével informatikai szolgáltatásokat és internetes elérhetőséget biztosítunk a beiratkozott vagy napijegyet vásárolt olvasóink számára. A Városi Könyvtár állománya több mint 53.000 kötetből áll, a gazdag választék többsége otthoni olvasásra is kölcsönözhető beiratkozott könyvtárhasználóink részére. Kétszintes épületünk kellemes, nyugodt környezetet biztosít a helybeni olvasáshoz, tanuláshoz, a szabadidő hasznos eltöltéséhez. Mindehhez olvasóink igénybe vehetik a könyvtár kézikönyvtári, olvasótermi állományát és helyismereti gyűjteményét, melyet kiegészít az ugyancsak a könyvtárban található Szigetvári Várbaráti Kör több ezer tételből álló, a Szigetvárra és a Zrínyiekre vonatkozó gazdag helytörténeti anyaga is. Könyvtárközi kölcsönzés útján lehetőség van az állományunkban nem fellelhető dokumentumok más könyvtáraktól való beszerzésére is. Szolgáltatásaink kialakításában széleskörűen használjuk fel a rendelkezésünkre álló információtechnológiát, melyeket a Kedves Látogató beiratkozása ellenében igénybe is vehet. A Városi Könyvtár olyan színes rendezvények, mint például író-olvasó találkozók, irodalmi vetélkedők, szavalóestek és helytörténeti előadások és rendezvények helyszíne. Honlapunk látogatásával sok hasznos információk birtokába juthat a könyvtárról és rendezvényeiről, Szigetvárról.

Felnőtt könyvtár nyitva tartás


Hétfő-Kedd: 9:00-18:00;
Szerda: Szünnap
Csütörtök-Péntek: 9:00-18:00;
Szombat: 8:30-12:30
Vasárnap: Szünnap

Gyermekkönyvtár nyitva tartás


Hétfő-Kedd 9.00 – 16.30
Szerda Szünnap
Csütörtök-Péntek 9.00 – 16.30
Szombat 8.30 – 12.30
Vasárnap Zárva

Munkatársak


Varga Zoltán: Igazgató
Kiss Márta: Olvasószolgálati könyvtáros
Vasvári Gergely: Szerzeményező és feldolgozó könyvtáros, Kistérségi referens
Járnovics Dalma: Helyettesítő gyermekkönyvtáros
Kissné Tóth Anita: Gyermekkönyvtáros, Információs Társadalmi Tanácsadó
Hirsch Csabáné: Gazdasági ügyintéző, Könyvtáros, Kistérségi referens
Vasvári Sándorné: Kisegítő, Ruhatáros

Hasznos linkek


Csorba Győző Megyei Könyvtár
Baranya Megyei Levéltár
Startla
Magyar Elektronikus Könyvtár
eMagyarorszag pont
Eternus

Dokumentumok


Alapítói okirat
Könyvtárhasználati Szabályzat

Küldetésnyilatkozat
Stratégiai terv
Panaszkezelési Szabályzat
Fenntartói Nyilatkozat
Szervezeti és Működési Szabályzat

Jogi nyilatkozat


Kérjük, hogy alaposan olvassa át a felhasználókra vonatkozó szabályzatot.

Általános információk
Szigetvári Városi Könyvtár mint üzemeltető fenntartja a jogot, hogy weboldalait bármikor módosítsa vagy átdolgozza, illetve elérhetőségüket korlátozza vagy megszüntesse.
A honlap, illetve az ott elérhető információk, dokumentációk vagy más írott anyagok hozzáféréséből illetve az azok közvetlen felhasználásából, honlap használatra alkalmatlan állapotából vagy a nem megfelelő működésből, hiányosságból, esetleges üzemzavarból vagy félreérthetőségből eredő károkért és/vagy veszteségért való felelősséget az üzemeltető kifejezetten kizárja.
Szigetvári Városi Könyvtár honlapjáról elérhető linkek weboldalain szereplő információkat az üzemeltető nem ellenőrzi, ezek elérhetőségéért, tartalmi helyességéért felelősséget nem vállal. Nem vállal továbbá semmilyen felelősséget a weboldalról ugrópont, egyéb link vagy más úton elérhető bármely más honlap tartalmáért sem. Az ilyen honlapok elérését az üzemeltető a felhasználók kényelme érdekében biztosítja, ami nem jelenti azt, hogy az üzemeltető egyetért az ilyen honlapok tartalmával vagy az jóváhagyólag támogatja. Ezen túlmenően a felhasználók felelőssége és kötelessége a vírusok, worm-ok, trójai programok és minden más káros tartalom elleni védekezés, illetve annak biztosítása, hogy a kiválasztott weboldalakról ilyenek ne kerülhessenek a számítógépünkre.
Szigetvári Városi Könyvtár fenntartja magának a jogot, hogy előzetes értesítést követően a felhasználási feltételeket egyoldalúan módosítsa.

Szerzői Jogok
A weboldal tartalma a Szigetvári Városi Könyvtár - mint üzemeltető – tulajdonát képezi. A weboldal oldalainak tartalma, az azokon megjelenő grafikák, szövegek, képek, információk és egyéb anyagok, illetve azok elrendezése szerzői jogvédelem alatt állnak, ezek az üzemeltető előzetes írásbeli engedélye nélkül nem használható fel sem online, sem nyomtatott formában. A weboldalról a látogató nem jogosult a jelen jogi közleményre és adatvédelmi politikára utaló link eltávolítására. A fentiektől eltérni csak az üzemeltetővel kötött írásbeli szerződés alapján és kizárólag az üzemeltetővel szerződő fél jogosult. Ezen feltételek megsértése esetén Szigetvári Városi Könyvtár követelheti a jogsértés megszüntetését és kárának megtérítését. A honlapon harmadik személyek szerzői joggal védett képei is láthatók. A honlapon megjelent cikkek, fotóművészeti alkotások, egyéb szerzői művek csak a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélyével többszörözhetőek, közvetíthetőek a nyilvánosság felé, tehetőek a nyilvánosság számára hozzáférhetővé a sajtóban. Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 36.§ (2) bekezdésében foglaltak szerint tiltó nyilatkozatnak minősül.

Adatvédelem
Szigetvári Városi Könyvtár tiszteletben tartja a honlapot felkereső minden természetes személy személyiségi jogait. A szolgáltatás igénybevételéhez felhasználónak bizonyos személyes vonatkozású adatait az üzemeltető rendelkezésére kell bocsátania elsősorban a kért szolgáltatás teljesítéséhez, másodsorban általános tevékenységének fejlesztéséhez. Az adatok kezelését minden esetben az érvényes adatvédelmi törvény előírásainak megfelelően kezeli és azokat harmadik félnek át nem adja. Önnek mint természetes személynek jogában áll megismernie, szükség esetén módosítani az önről nyilvántartott adatokat, továbbá jogában áll kérnie, hogy ezeket az adatokat üzemeltető ne használja fel. Amennyiben kérdése van az adatvédelemmel kapcsolatban, kérjük küldje el a szigetvarikonyvtar@gmail.com címre. Felhasználó tudomásul veszi, hogy az Üzemeltető bizonyos – jogszabály által előírt esetekben – esetekben feltárja és harmadik személyek számára hozzáférhetővé teszi a felhasználók adatait.

Felhasználási feltételek
A szolgáltatásaink részét képező nyilvános kommunikációs csatornákat minden felhasználónk saját felelősségére veszi igénybe. A különböző hozzászólások szerzői joga adott felhasználót illeti, ugyanakkor a szigetvar-konyvtar.hu jogosult azokból korlátozás nélkül idézni, illetve azokat sokszorosítani. A hozzászólások harmadik fél által csak személyes használatra nyomtathatók, tölthetők le, illetve terjeszthetők és kizárólag az üzemeltető írásbeli hozzájárulásával használhatók fel.
A fórumból eltávolításra kerülnek:
· faji eredetre, nemzeti, nemzetiségi és etnikai hovatartozásra, a vallásos vagy más meggyőződésre vonatkozó negatív megjegyzések,
· személyiségi jogokat sértő hozzászólások
· bűncselekmény elkövetésére sarkalló vagy bűncselekmény elkövetésével vádoló szövegek
· reklámnak minősülő hozzászólások · értelmetlen, goromba, megbotránkoztató szavakat tartalmazó megjegyzések.

Felhívjuk felhasználó figyelmét, hogy a nyilvános kommunikációs csatornákon megjelenő hozzászólásokra, a nyilvános közlésekre az alábbi jogszabályok rendelkezései az irányadóak: a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény, a sajtóról, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 12/1986. (IV. 22.) MT rendelettel szóló 1986. évi II. törvény és a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény. A felhasználó vállalja, hogy amennyiben a jelen felhasználási feltételek megsértésével kárt okoz a szolgáltatónak, azért felelősséget vállal és azt teljes mértékben megtéríti. Jogi vita esetén az üzemeltető és felhasználó a pertárgy értékétől függően kikötik a Baranya Megyei Bíróság kizárólagos illetékességét.